Mikroyrittäjälle toimeksiantoja ja verkoston tukea

Mikroyrittäjyys on kasvanut Suomessa viimeisten vuosien aikana. Suomen kaikista yrityksistä mikroyrityksiä on noin 95 prosenttia, ja niiden yhteinen liikevaihto kattaa noin 18 prosenttia Suomen yritysten liikevaihdosta. Mikroyrittäjyys on avannut monelle projektihallinnan ammattilaiselle uuden uran monipuolisten hankkeiden parissa.

Mikroyrityksistä luemme vain harvoin mediasta, vaikka niiden merkitys työllistäjänä on huomattava. Samaan aikaan, kun suuret yritykset ovat irtisanoneet henkilöstöään, ovat pienyritykset kasvaneet voimakkaasti, ja ihmisten kiinnostus yrittäjyyteen on lisääntynyt. Mikroyrittäjä tarvitsee Y-tunnuksen lisäksi verkoston, toimeksiantoja ja tukea työhönsä menestyäkseen yrittäjänä.

Mikroyrittäjyyden haasteita

Useat mikroyrittäjät ovat kertoneet yrittäjyyden motivoivan heitä ja tuovan toivottua vaihtelua työhön, vaikka päivät välillä venyvätkin pitkiksi. Oman asiantuntijuuden hyödyntäminen erilaisten asiakkaiden parissa kasvattaa myös omaa osaamista eri toimialoista ja liiketoiminnoista. Juuri mahdollisuus monipuoliseen työhön on ollut "se juttu", miksi yrittäjätielle on lähdetty.

Toki mikroyrittäjyydessä on omat haasteensa. Työ yrittäjänä on usein yksinäistä. Vaikka asiakkaalta tiimi löytyisikin, niin omat työkaverit puuttuvat. Samoin oman osaamisen myynti ja markkinointi vaativat omat ponnistelunsa sekä verkostonsa. Ajoittain mikroyrittäjät kertovat kaipaavansa myös kollegoita, joilta kysyä jostakin asiasta, tai pyytää apua vaikka suunnitelman laatimisessa.

Vinssi tarjoaa kollegoita, myyntiä ja markkinointia

Project-IT:n Vinssi-verkosto on projektihallinnan ammattilaisten yhteinen koti, jonka kautta löytyy mielenkiintoisia toimeksiantoja. Vinssi toimii osaajien myynti- ja markkinointikanavana, sekä tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä muihin alan yrittäjiin. Mottomme on "hyvälle tyypille löytyy aina töitä" eli olemme Vinssissä varmoja, että asiakkaat osaavat arvostaa osaajia.

Useat mikroyrittäjät ovatkin meidän kauttamme olleet jo useassa toimeksiannossa ja tiimimme luottopelaajia – osa meitä. Tavoitteenamme on luoda Suomen paras verkosto, joka tarjoaa mikroyrittäjälle mielenkiintoisia hankkeita ja verkoston tuen niin osaamisen myynnissä kuin kehittämisessäkin.

Oletko kiinnostunut projektihallintaan liittyvistä toimeksiannoista? Liity Vinssiin!

Minna Reino
johtaja, verkostopalvelut
040 515 6325
minna.reino@project-it.fi

Jaa artikkeli:

Project-IT Vinssi on projektinhallinnan ammattilaisten verkosto, joka mahdollistaa heille väylän arvostettujen suomalaisten yritysten erilaisiin projektitoimeksiantoihin.