Project-IT Vinssi esittäytyy: konsulttiyrittäjä Mika Salonen

Insinööri Mika Salonen aloitti neuvottelut Project-IT:n kanssa vielä Varsinais-Suomessa asuessaan eli pari vuotta ennen ensimmäistä toimeksiantoaan. ”Kun kerroin muuttavani pääkaupunkiseudulle, meni kolme viikkoa, kunnes meillä oli Vinssin kanssa sopimuksessa nimet alla. Aloitin saman tien työt asiakkaan tietosuojaprojektissa, joka kestää alkuvuoteen 2019”, Mika Salonen kertoo.

Yrittäjäperheen poika aloitti työuransa vanhempiensa yrityksessä, josta myöhemmin siirtyi muiden palvelukseen. Hän aloitti uransa monitoimialayritys Lemminkäisessä apupoikana ja eteni linjaorganisaatiota ylöspäin, kunnes aluepäällikkötasolla hyppäsi vetämään IT-projektia. ”Aloitin sähkömiehen apupoikana korjaamalla Turun linnan valaisimia. Monivaiheisen taustani ansiosta ymmärrän, mikä on ICT:n ja toimialan yhteys, ja mitä pitää ottaa huomioon, että homma toimii myös ruohonjuuritasolla. Tästä on valtava hyöty nykyisessä työssäni projektipäällikkönä.”

Projektijohtamisesta Salosella on kymmenen vuoden kokemus. ”Sidosryhmien määrä kymmenien yritysten konsernin projekteissa oli valtava ja ympäristö oli hyvin kompleksinen. Sieltä saamani tietotaito ollut kantava kivijalka ymmärrykselle, miten projekteja ja niihin osallistuvien ihmisten töitä hallitaan, ja miten asioita viedään eteenpäin. Kun ymmärtää projektijohtamisen lainalaisuudet ja parhaat käytännöt, on sen päälle helppo opetella uusia, laajojakin kokonaisuuksia”, Salonen summaa.

Projekteissa on aina kyse ihmisistä ja Mika Salosen mukaan ihmisten hyvä johtaminen vaatii pitkän kasvun tien. Salosen avainajatuksena on yhdessä tekeminen. ”Suuryrityksen tietosuojaprojekti koskettaa valtavaa ihmismäärää pelkästään konsernin sisällä. Asiantuntijuus on ripoteltuna erilaisiin yksiköihin ja jokaisen osaamista tarvitaan, että saamme kokonaisuuden valmiiksi. Miljoonien ihmisten tietojen poimiminen sadoista eri tietokannoista vaatii hyvin yksilöllisiä ratkaisuja. Keskustelen asiantuntijoiden kanssa aina mahdollisimman varhaisessa vaiheessa etukäteen ennen kuin lähdemme kartoittamaan hänen osaamisaluettaan. Sieltä saamme parasta näkemystä, miten asiakokonaisuus tai kartoitus kannattaa toteuttaa. Nämä aivoriihet vievät aikaa, joka toisaalta säästyy projektin tehokkaampana etenemisenä ja ihmisten sitoutumisena projektiin.”

Vinssillä suuryrityksen projektipuikkoihin

Mika Salosen mukaan asiakasyrityksellä on huomattavasti matalampi kynnys palkata Project-IT:n takaama projektipäällikkö. ”Vinssiin kuuluu hurja määrä aivan mielettömällä kokemuksella olevia projektipäälliköitä, joiden kanssa heidän on hyvä markkinoida palveluja asiakkaille. Vinssin avulla Project-IT pystyy tarjoamaan asiakkaalleen vaikka puolen tusinaa projektipäällikköä, ja on helppoa mennä kovatasoisen porukan osana taloon sisään. Yksityisyrittäjänä olisi huomattavasti hankalampi päästä kiinni isoihin asiakkuuksiin”, Salonen sanoo.

Verkosto tarjoaa mikroyrittäjille myös valinnanmahdollisuuksia: on mahdollista pysyä pitkään yhden asiakkaan projektissa, mutta myös vaihtaminen onnistuu. Toinen hieno etu on verkostoituminen muiden projektipäälliköiden kanssa. Esimerkiksi Salonen sai toiselta vinssiläiseltä apua hyväksi havaitun järjestelmätoimittajan löytämiseen.

”Vinssi toimii minun näkövinkkelistäni tosi hyvin. Tarjolla on mielenkiintoisia toimeksiantoja ja töitä tuntuu olevan enemmän kuin mitä meitä projektipäälliköitä on niitä tekemään. Vinssissä myös suhtaudutaan todella arvostavasti heille työskenteleviin osaajiin”, Mika Salonen toteaa.

Jaa artikkeli:

Project-IT Vinssi on projektinhallinnan ammattilaisten verkosto, joka mahdollistaa heille väylän arvostettujen suomalaisten yritysten erilaisiin projektitoimeksiantoihin.