Project-IT Vinssi esittäytyy: konsulttiyrittäjä Mikko Sihvonen

”Vinssissä toimeksiannosta sopiminen on helppoa ja verkosto tarjoaa työkaluja sekä tukea tekemiseen.” Mikko Sihvonen, toimitusjohtaja, Midame Oy

Mikko Sihvonen on monipuolinen projektinhallinnan ammattilainen, jolla on laaja-alainen kokemus monista projekteista eri toimialoilta. Elintarviketieteiden maisteri hyppäsi työelämään jo opiskeluaikanaan, jolloin hän osallistui MTT:n kehitysyhtiön tutkimusprojektiin. Valiolla Sihvonen toimi tuotekehityksen ja markkinoinnin rajapinnassa sekä tutkimus- ja innovaatioprojekteissa. Raisiolla Sihvonen pystytti soijakauratehtaan, kehitti liiketoimintaa ja oli mukana margariinikaupan organisoinnissa ja sen tuotannon tehostamisessa.

Työskennellessään maailman suurimmassa johdon konsultointiyrityksessä hänen vastuullaan oli kuluttajatuotteiden asiakkuudet. Kuvioon astuivat myös strateginen konsultointi ja IT-projektit, kuten pari tuolloin Suomen suurimpiin kuuluvaa ulkoistusprojektia, joista toisessa Sihvonen toimi vetäjänä ja toisessa projektitoimiston vetäjänä.

Yrittäjyys virtaa suonissa

Yhteistyö Project-IT:n kanssa alkoi myyntijohtaja Jussi Pietilän täydellisesti ajoitetusta puhelinsoitosta vuonna 2014. ”Olin aamupäivällä jättänyt edellisen työni startup-yrityksen kaupallisena johtajana. Jussi soitti iltapäivällä ja kysyi, tunnenko vapaata itsenäistä konsulttia. Sanoin, että itse asiassa yksi hyvä tyyppi juuri vapautui”, muistelee Mikko Sihvonen, joka on viihtynyt Project-IT:n täystyöllistettynä luottokumppanina siitä lähtien.

”Yrittäjyys ja sen mahdollistama itsenäisyys on aina ollut se juttu, johon vereni on vetänyt. Yrittäjänä pystyn hyödyntämään koko ammattitaitoni repertuaarin, vaikka fokukseni onkin liiketoiminnan konsultoinnissa. Johtoryhmien ja toimitusjohtajien kanssa keskustellessa on oltava kokemusta kaikesta: tuotekehityksestä IT:hen ja ruohonjuuritasosta hallitustyöskentelyyn. Konsultilta vaaditaan paitsi moniosaamista, myös erikoisvahvuuksia, joiden varaan ammattitaidon voi tukevasti rakentaa”, kuvailee Sihvonen, jonka toimeksiantojen skaala onkin ollut laaja.

Project-IT:llä Sihvosen ensimmäinen asiakas oli vakuutusyhtiö, jolle hän teki sopimushallintajärjestelmän vaatimusmäärittelyn, kilpailutuksen ja oli lopulta mukana toteutusvaiheessakin sen aikaa, että projekti saatiin takaisin raiteilleen. Samalle asiakkaalle Sihvonen teki myös riskienhallintajärjestelmän määrittelyn. Seuraavaksi hän määritteli mainostoimistolle sen tarpeiden mukaisesti räätälöidyn projektien hallintamallin. Toimeksiantoihin on kuulunut myös perusjärjestelmäuudistuksen strateginen esiselvitys yhdessä asiakkaan johtoryhmän kanssa, tuntikirjausjärjestelmän määrittely sekä tuotelanseeraus verkkopankkiin.

Project-IT Vinssi

Project-IT:n itsenäisten konsulttiyrittäjien verkostoon Vinssiin kuuluminen on merkinnyt Sihvoselle mielenkiintoisten toimeksiantojen lisäksi kumppanuuden tuomaa turvaa. Project-IT:n kollegoilta saa ammatillista tukea ja tarpeen tullen verkostosta löytyy aina aiheeseen vihkiytynyt ekspertti, jolta kysyä neuvoa. Parasta verkostossa Sihvosen mukaan on, että verkoston jäsenenä konsulttiyrittäjän ei tarvitse keskittyä työnsä myymiseen, vain sen tekemiseen.

Sihvosen mukaan konsulttimaailma on joskus raadollista. ”Numerot ja erilaiset johdon ja esimiesten tavoitteet ajavat monesti humaanin aspektin yli. Siksi monet suunnittelevat lähtöä muualle tai oman yrityksen perustamista. Project-IT Vinssissä toimeksiannosta sopiminen on helppoa ja verkosto tarjoaa työkaluja ja tukea tekemiseen. Työ ja sen aikatauluttaminen ovat omissa käsissä ja projekteista raportoidaan suoraan asiakkaalle”, Sihvonen kertoo.

Sihvosella on tapana pitää asiakkaan kanssa kerran kuukaudessa palautekeskustelu omasta työpanoksestaan. ”Pyydän projektin omistajalta esimerkiksi ohjausryhmän kokouksen jälkeen muutaman minuutin keskusteluaikaa, jossa reippaasti itse vaadin palautetta. Se hoituu muutamalla suoralla kysymyksellä: oletko ollut tyytyväinen ja pitäisikö jotain muuttaa? Palautteen avulla omaa työtä tai tapoja on helppo muuttaa, jos sellaiseen ilmenee tarvetta. Säännöllisyyden ansiosta kissat nostetaan pöydälle heti, jolloin mahdolliset ongelmat eivät pääse paisumaan omia aikojaan”, Sihvonen vinkkaa.

Kiinnostuitko?

Liity Project-IT Vinssin verkostoon!

Jaa artikkeli:

Project-IT Vinssi on projektinhallinnan ammattilaisten verkosto, joka mahdollistaa heille väylän arvostettujen suomalaisten yritysten erilaisiin projektitoimeksiantoihin.