Sertifioitu projektiammattilainen on projektimarkkinoiden kovinta valuuttaa

Yksikään projekti ei valmistu ilman asiantuntevan projektipäällikön moniammatillista osaamista, kuten erilaisten projektimenetelmien hallintaa, johtamistaitoja, aikataulutusta, verkostoja ja määrätietoista tahtotilaa projektin edistämiseksi. Mutta mistä asiantuntevan projektipäällikön tunnistaa?

Projektipäällikkö voi todistaa osaamisensa IPMA-sertifikaatilla, joka kertoo projektinhallinnan- ja johtamisen taidoista. Suomessa tästä kansainvälisesti tunnustetusta sertifiointijärjestelmästä vastaa Projektiyhdistys ry.  

”IPMA-sertifikaatti takaa projektialalla toimivalle mikroyrittäjällekin heti paremman mahdollisuuden saada toimeksiantoja ja paremman palkkion niistä. Sertifikaatti kertoo rautaisesta kokemuksesta ja osaamisesta, joka näkyy suoraan omassa bisnesarvossa! Sertifikaatit näyttelevät tärkeää roolia tarjouskilpailuissa ja niiden pisteytyksissä”, kertoo Projektiyhdistyksen projektipäällikkö Jouko Kaaja.

Projektiyhdistys tarjoaa jäsenilleen monipuolista ammatillista tukea

Sertifioinnin merkitys korostuu alalla, jolle ei ole varsinaista koulutusta tai tutkintoa. Projektipäällikön ammatti on hyvin pragmaattinen, ja siihen kasvaakseen tarvitsee kokemusta niin onnistuneista kuin epäonnistuneistakin projekteista.

”Elävässä elämässä mikään projekti ei noudattele kirjojen mallia, jolloin pitää osata yhdistellä oppeja ja asioita. Alalla ei ole kahta samanlaista työpäivää, ja parhaimmillaan projektitoiminta antaa todella paljon. Asioiden valmistuminen on palkitsevaa, ja kokemuksen karttuessa suunnitelmien tekeminen helpottuu. Vaikka projektit muuttuvat vaativammaksi, työ sujuu vuosien kokemuksen myötä aiempaa jouhevammin, kun valmiudet työhön kasvavat”, Jouko Kaaja kuvailee. 

Kaikkea ei tarvitse oppia itse työn touhussa ja kantapään kautta. Projektiyhdistys tarjoaa jäsenilleen useita keinoja oppia uutta ja tutustua muiden alan ammattilaisten tapoihin tehdä ja ratkaista asioita. Yhdistyksen jäsenet voivat esimerkiksi perustaa Special Interest Groupeja (SIG), joissa keskustellaan tietystä aiheesta. Ryhmässä käsitellään kyseistä asiakokonaisuutta eri näkökulmista jopa useita vuosia.

”Projektiyhdistys järjestää erilaisia jäsentilaisuuksia vuosittain noin 50, ja ne ovat kaikille jäsenillemme avoimia. Niissä käy puhumassa valtakunnan eturivin projektijohtamisen ammattilaisia, sekä konsultteja että kouluttajia. Sisältö riippuu siitä, mikä jäsenistöä kulloinkin kiinnostaa”, Kaaja kertoo.

Projektiyhdistys tapahtumien keskipisteessä

Koko Projektiyhdistyksen toiminta on viritetty palvelemaan ammattilaisten projektiosaamisen kehittymistä. Tänä juhlavuonna yhdistyksellä on poikkeuksellisen paljon tapahtumia.

”Yhdistyksellämme on nyt 40-vuotisjuhlavuosi, jonka kunniaksi starttaamme Road Shown teemalla Askelmerkit tulevaisuuteen. Kierrämme muun muassa Turussa, Tampereella, Oulussa ja Jyväskylässä esittäytymässä ja keskustelemassa, miten projektinhallinta tulee lähitulevaisuudessa muuttumaan, ja mitä uutta osaamista alalla tarvitaan”, sanoo Jouko Kaaja. 

Projektiyhdistys järjestää myös isompia tapahtumia, kuten projektitoimistoammattilaisten PMO-päivä sekä Pohjois-Euroopan suurin projektialan tapahtuma Projektipäivät. Yksi lukuisista teematilaisuuksista on yhteistyössä Project-IT Vinssin kanssa järjestettävä IT-mikroyrittäjäseminaari.

”Alalla on paljon omaa projektijohtamisen osaamistaan tarjoavia konsultteja, joita kiinnostaa oman yrityksen perustaminen, ja miten yritystään voi kasvattaa itseään isommaksi. Aktiivinen verkostoituminen on projektialalla yksi isoimmista voimavaroista. Kokeneempikin projektiammattilainen tarvitsee ihmisiä, joilta voi kysyä ja joiden kanssa ajatuksiaan voi sparrata”, toteaa projektipäällikkö Jouko Kaaja Projektiyhdistys ry:stä.

Verkostoihin pääsee helposti mukaan tapahtumiin osallistumalla, sillä kaikissa Projektiyhdistyksen järjestämissä tapahtumissa on aina varattu hyvin aikaa osallistujien keskinäisille keskusteluille. IT-mikroyrittäjäseminaarissa 19.4.2018 yksi puhujista on kokenut mikroyrittäjä ja Projektiyhdistyksen jäsen Tommi Oksanen, joka kertoo verkostoitumisen merkityksestä sekä yrittäjän omasta jaksamisesta.

Tutustu tarkemmin Projektiyhdistykseen ja ilmoittaudu mukaan IT-mikroyrittäjäseminaariin.

Linkit:

http://www.pry.fi/

https://yrittajaseminaari2018.projektivinssi.fi

Jaa artikkeli:

Project-IT Vinssi on projektinhallinnan ammattilaisten verkosto, joka mahdollistaa heille väylän arvostettujen suomalaisten yritysten erilaisiin projektitoimeksiantoihin.